האם הרגשתם לפעמים אחרי טיפול או לאחר יום עבודה לא במיטבכם, ואולי אפילו סחוטים?
אני משער שכן.
יתכן שזה קשור למישהו מהמטופלים שלכם.
כבני אדם העוסקים בטיפול אנו נפגשים מתוקף תפקידנו לעיתים קרובות עם אנשים החושפים בפנינו את קשייהם וצרותיהם, ולעיתים קרובות משאירים את הצרות אצלנו בצורה כזו או אחרת (כמובן ללא כוונה מצידם).
חשיפה אינטנסיבית מחייבת אותנו להיות מוגנים מכל מיני השפעות מזיקות. לצערי ראיתי מספר מטפלים שממש נפגעו מכך, ואפילו מטפל שהפסיק לטפל מכיוון שהרגיש את כל הצרות של המטופלים כל כך חזק אצלו, ודבר זה הזיק לו מאוד. אגב, תכונה כזו אומרת שהוא דווקא יכול להיות מטפל מצוין אם רק היה יודע להגן על עצמו.
הנטייה של המטפל להיות אמפטי יוצרת לעיתים קרובות מצב של הזדהות עם המטופל וזה מוביל לירידת ההגנה הטבעית והפגיעות שלך כמטפל.
טכניקות הגנה
ישנן טכניקות הגנה שונות, חלקן עם שימוש בדמיון שבו אצור לעצמי הגנה, ועל ידי חיזוק הדמיון עד כדי שבעקבותיו תרגיש מוגנות, יביא לתוצאה הרצויה. עם זאת טכניקה זו לא מבטיחה הגנה מספיק חזקה וכדאי לשלב את הדמיון וההרגשה יחד עם דיבור ומעשה הכוללים אמירה מפורשת: "אני יוצר הגנה מכל אנרגיה שלילית ומאפשר רק לאנרגיה חיובית להיכנס". נאמר זאת תוך כדי העברת מגנט או אבן קריסטל על המצח 3 פעמים מגשר האף עד קו השיער (השימוש במגנט אסור לבעלי קוצב לב או שתל קוכליארי).
חשוב לדעת: כאשר אנו הולכים לישון ההגנה יורדת, ולכן חשוב לעשות זאת בכל בוקר מחדש.
טכניקה נוספת המתאימה במיוחד לאלו המטפלים גם במגע או הילינג לסוגיו, היא להקפיד על נשימות סדורות תוך כדי טיפול. לא תאמינו עד כמה שכיחה עצירת נשימה אצל המטפל במהלך טיפול כשאתם מרוכזים מאוד.
הנשימה הינה כוח חיים וכשאנו מודעים לכך ומתרגלים את הנשימה שלנו, אנו מגבירים כוח חיים ואת התדר הפנימי בתוכנו, מה שנותן לנו הגנה וגם עוצמה מפני חולשת המטופל שנמצא בסטרס. וכידוע, סטרס מוריד את כוח החיים. לכן, נתמיד לתרגל וננשום בצורה נינוחה כל משך הטיפול נשימות מעט עמוקות עם מקצב קבוע שנוח לנו איתו.
למטפל גבר מומלץ לטבול כל בוקר במקווה כשר ולמי שגר ליד הים יכול לעשות זאת שם, מניסיוני זה מצוין לפתוח יום בצורה זו.
אז, שיהיו לכם טיפולים נפלאים ושתרגישו גם אתם נפלא לאחריהם,
גילי